Geschiedenis

1928 - 1965
Het bootdienstbedrijf van de familie den Herder werd een toeristische trekpleister nadat men zeeleeuwen en uiteindelijk dolfijnen naar Harderwijk haalde. In dit artikel meer over hoe dat verliep en hoe Harderwijk langzaam maar zeker een toeristische trekpleister werd.

Lees meer...


1965 - 1980
De Harderwijkse attractie loopt goed. Het is zelfs zo druk dat er behoefte komt aan een groot overdekt stadion: De Koepel. De eerste orka arriveert waarna er later nog meer volgen, het park ontvangt haar eerste walrussen en Stellerzeeleeuwen en het park blijft investeren. Er wordt constant nagedacht over nieuwe plannen, die het niet altijd redden.

Lees meer...


1980 - 1990
Orka Gudrun verwerft grote populariteit in Nederland, ze wordt echter geslachtsrijp en soortgenoten zijn dringend nodig. Er worden plannen gemaakt en uiteindelijk een besluit.


Lees meer...1990 - 2000
Het gat dat orka Gudrun achterliet werd niet opgevuld en het park doet een aantal kleinere investeringen. Ondertussen worden er echter plannen gemaakt voor iets innovatiefs en als eerste in zijn soort: een grote vijver voor dolfijnen, vinpotigen, vissen en andere zeedieren. Het idee voor de Lagune is geboren. Het blijkt een weergaloos succes en het park beleeft topjaren.

In de maak...