Première 'De Droomwens'

Hij draait nog maar net een maand en moest gisteren al aan welbekend Nederland en pers getoond worden; de nieuwe dolfijnenshow ‘De Droomwens’. Voor de officiële première werden bekende Nederlanders en de landelijke pers uitgenodigd. Tevens waren er speciale VIP kaarten verloot onder de fans.

Uitgedoft met een rode loper en in kapiteinpakjes gehesen personeel zag de poort van het Dolfinarium er uit als de ware toegang tot Europa's mooiste dolfijnenshow. Welbekend Nederland was uitgenodigd voor een ontmoeting met de tuimelaardolfijnen in de Dolfijnendelta. Zo nam in 2009 verkozen tot meest stijlvolle persoonlijkheid; Inge de Bruin plaats op één van de vlotten in de Dolfijnendelta en genoot van alle aandacht van de pers en natuurlijk van de dolfijnen. Ook Robert Schoumacher, Chimène van Oosterhout, Tanja Jess, hygiëne agent Rob Geus en Sitah genoten van de interactie met de dolfijnen.

Om 14.00 uur was het dan zover en opende Dolfijndomijn haar deuren en stroomde bekend Nederland binnen en nam de massale pers zijn plaats in. Tijdens de nieuwe theatershow werd alles uit de kast gehaald. Zo werd er met twee trainers in het water een spetterend showonderdeel getoond, een kleine aanpassing bij de eerste ontmoeting met een dolfijn, maarliefst vijf trainers en extra schijnwerpers alles aan gedaan om van de première gelijk de beste show van afgelopen maand te maken.

Afgelopen drie maand is er in het Dolfinarium hard gewerkt aan de nieuwe dolfijnenshow. Er werd hulp ingeschakeld van de twee Amerikanen Alan Stein en Thad Lacinak. Dit duo staat bekend om hun eerder geregisseerde orkashow ‘Believe’ welke inmiddels internationaal bekend is.
Alan, de theater- expert, regisseerde de nieuwe dolfijnenshow en moest de trainers leren acteren en acrobatische technieken leren.
Thad is de dierentrainer van het duo en hielp de dolfijnentrainers met het aanleren van een aantal nieuwe gedragingen voor de nieuwe show. Ook hielp hij mee met de introductie van vier jonge dolfijnen die niet tot nauwelijks showervaring hadden.

Verder werd het gehele decor vernieuwd, het hele bassin geverfd, speciale muziek gecomponeerd en werden er nieuwe lichteffecten toegevoegd. Al met al een aardige klus die in drie maanden geklaard moest worden.

Maar dit alles is gelukt en dit werd na de première dan ook meerdere malen meegedeeld door directeur Marten Foppen. Hij bedankte na de première alle staf die meewerkte aan de nieuwe dolfijnenshow met een grote bos bloemen. En natuurlijk, niet te vergeten, de dolfijnen werden bedankt met een heuse vistaart!

 

  • Foto's

 

Bekijk hier alle foto's in het fotoalbum

Met speciale dank aan Bert van Plateringen.