Nieuwsarchief

NIEUWS
 


HARDERWIJK – De kraamkamer van het Dolfinarium is deze week goed gevuld geraakt. Afgelopen vrijdag werd het park verblijdt met de geboorte van Rif, de kerngezonde zoon van moeder Lucy. Bezoekers van het Dolfinarium waren getuige van de geboorte.

Rif is al de tweede dolfijn die binnen enkele dagen is geboren. In hetzelfde verblijf is vorige week maandag Luna geboren. Het zeedierenpark verwacht op korte termijn een derde dolfijnenbaby.

Ademloos
Rif is vrijdagochtend om 11.50 uur geboren in bijzijn van vele bezoekers van het Dolfinarium. Omdat de geboorte plaatsvond tijdens de opening van het park, konden zij live getuige zijn van de bevalling. Ademloos zagen zij eerst het staartje verschijnen. Niet veel later waren ze getuige van de eerste rondjes die de kleine Rif met moeder Lucy zwom in de kraamkamer van de Odiezee, het leefgebied van de dolfijnen. Met de komst van Rif leven er op dit moment 30 dolfijnen in het Dolfinarium.

Spannend
Lucy is een ervaren moeder. Ze heeft eerder twee zonen ter wereld gebracht, Tlisala (2001) en Kite (2005). Toch blijven bevallingen bij dolfijnen altijd erg spannend. Jonge dolfijnen hebben weinig weerstand en zijn kwetsbaar. De bevalling en de eerste uren en dagen na de bevalling zijn risicovol voor babydolfijnen. Hoewel er de laatste jaren al flink wat geboortes in de Odiezee hebben plaatsgevonden en de huidige moeders allemaal ervaring hebben met het moederschap, blijft het een spannende gebeurtenis.

Bron: Dolfinarium Harderwijk

Met speciale dank aan Ankie van Oirschot voor het beschikbaar stellen van een aantal foto's.