Verbouwing Zotte Zeeleeuwentheater


Startdatum: januari 2015
Verwachtte gereeddatum: begin 2016
Type: Overkapping van het gehele theater
Meer informatie:
Het gehele zeeleeuwentheater zal overkapt worden en daarmee de uitstraling krijgen van één gebouw. Daarnaast is er een nieuwe zeeleeuwenshow verschenen in 2016 met een gloednieuw decor. 

 

 

 

16 februari
De Stentor meldde vandaag dat het Zeeleeuwentheater toch al vanaf 20 februari te bezoeken zal zijn. In de eerste periode zullen er speciale presentaties te zien zijn. In maart of april zal de nieuwe show 'Avontureneiland en het magische amulet' in premièregaan. Op de foto is te zien dat de waterval en het gestrandde schip inmiddels ook klaar zijn.

 

 

 

 

 

 

 

19 januari 2016
Het dak is nu volledig gesloten en er wordt al hard gewerkt aan het decor van het theater.Het thema wordt nu goed zichtbaar. Door de overkapping en het frame van het decor begint alles nu echt een geheel te vormen. Ook de verhaallijn van de nieuwe show werd in December bekend gemaakt:

 

Hoofdpersonen in de voorstelling zullen scheepsleerling Robin en eilandbewoner Marijn zijn. Wanneer Robin aanspoelt op een mysterieus eiland begint het avondtuur. Samen met de Californische zeeleeuwen gaan zij op zoek naar een kostbare schat.

 

 

 

 

  

4 september 2015
Het dak is inmiddels geplaatst en de wanden van het zeeleeuwentheater zijn inmiddels dicht. Het wordt nu goed zichtbaar hoe groot het gebouw is in vergelijking met het DolfijndoMijn. Binnen is goed te zien dat het nieuwe dak over een deel van het dak van de tribune heen valt.  

Te zien is dat boven het showgedeelte en boven de achterverblijven van de dieren grote dakramen komen waardoor natuurlijk zonlicht naar binnen valt. 

 

 

  

 

3456

 

  

21 juni 2015

Opvallend is de hoogte van het nieuwe gebouw, dat nu in de buurt van de nok van het DolfijndoMijn komt. De bouw vordert momenteel snel, in een week tijd werden de eerste palen en dakspanten geplaatst. 
De eerste palen zijn inmiddels geplaatst en de dakspanten zijn geplaatst. Hier is ook te zien dat het nieuwe dak voor een deel over het dak van de al bestaande tribune heen zal komen te hangen.

Ook zijn de eerste aanpassingen gedaan aan de bassins. Zo is één van de wanden ingekort en is er een nieuw separatiebassin geplaatst. Verder is ook het eerste zandfilter teruggeplaatst.

 

    

 

 zz3zz4

 

30 april 2015

Op de foto's is te zien dat het oude decor is gesloopt en dat alle gebouwen daarachter zijn verdwenen. Het filtersysteem etc. is ook verwijderd. Momenteel wordt de grond bouwrijp gemaakt en worden de eerste werken voor de fundering aangelegd. 

Verwacht wordt dat het zeeleeuwentheater begin 2016 gereed zal zijn en dat vanaf volgend jaar de nieuwe show te zien zal zijn.