Jaar 2018

Nieuwe waterattractie ‘Waterpret’ geopend

De nieuwe waterattractie heeft de naam ‘Waterpret‘ gekregen. In deze waterspeeltuin leef je je helemaal uit op heel veel waterglijbanen. Roetsj op hoge snelheid naar beneden of glij nog een rondje door de kronkelende baan. Durf jij ze allemaal uit te proberen? Ook de kleinsten* kunnen heerlijk spelen en spetteren op de speciale kleine glijbaan. Neem dus je zwemspullen mee!


Ligweide en terras

Toe aan een momentje om te relaxen na alle indrukken van de dieren? Rondom de waterattractie is een ligweide met ligbedden ingericht. Hier kun je even heerlijk in de zon liggen. Je kunt natuurlijk ook je eigen strandlaken of kleed meenemen om op het grasveld te zonnen. Scoor daarna een verfrissend drankje en een snack bij de horecagelegenheid mét terras, en je voelt je helemaal ontspannen. Kortom, bij ‘Waterpret’ is het heerlijk vertoeven voor jong en oud.

Sanitaire voorzieningen

Bij de waterspeeltuin bevinden zich ook toiletten en omkleedruimtes. Opening Op vrijdag 27 juli is de waterattractie officieel geopend! De glijbaan is geopend van 11:00 uur tot 17:30 uur op de reguliere openingsdagen van het Dolfinarium. ‘Waterpret’ is vrij toegankelijk na aankoop van een toegangskaartje voor het Dolfinarium. * Let op: ‘Waterpret’ is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Stellerzeeleeuwtje geboren

 

Op 1 juni 2018 om 23:00 uur is er een Stellerzeeleeuwtje geboren in het Dolfinarium te Harderwijk. Moeder Kiska en haar jong maken het goed.

Het Dolfinarium is één van de drie plekken in Europa waar Stellerzeeleeuwen te zien zijn. Het is daarom dus extra bijzonder dat er een kleine is geboren!

Orka Morgan bevallen van een gezond kalf

 

 

Orka Morgan is vanochtend bevallen van een gezond kalf. Dit bevestigde Loro Parque zojuist online.

Morgan heeft het kalf niet verstoten en gedraagt zich als een voorbeeldige moeder aldus Loro Parque. Zowel Morgan als het kalf verkeren in goede gezondheid.

Stellerzeeleeuw Adak overleden

Stellerzeeleeuw Adak is overleden. De enorme mannelijke stellerzeeleeuw was een iconisch dier dat sinds 1997 in het park leefde.  Er is besloten om Adak in te laten slapen.

“In het wild worden stellers meestal niet ouder dan 18 of 19 jaar. Adak was inmiddels 25 jaar oud. Hij kon gewoon niet meer." Aldus woordvoerder Taco Rietveld.