Jaar 2017

Benieuwd naar de bouw van het waterpark?

Het nieuwe waterpark van het Dolfinarium gaat deel uitmaken van een nieuwe visie waarbij het park de bezoekers meer kan bieden dan alleen maar voorstellingen met zeezoogdieren. Fase I wordt wordt gerealiseerd op Wally's Weide, het grasveld naast het voormalige Surfcentrum. 

De attractie die het eerste wordt gebouwd is slechts Fase I van een totaalplan. In de loop van de jaren is het streven dat het waterpark stap voor stap zal worden uitgebreid, waardoor het uiteindelijk een apart park wordt met een eigen ingang. Bezoekers kunnen er dan voor kiezen een combinatie kaartje te kopen voor zowel het Dolfinarium en het waterpark of  een los kaartje voor één van de parken. Hier is bij fase I echter nog geen sprake van. Het totale eindresultaat zou het grootste waterpark moeten worden van Nederland.

Dolfijntje geboren in het Dolfinarium

Op 26 mei 2017 om 20:58 uur is er een dolfijntje geboren in het Dolfinarium te Harderwijk. Moeder Roxy en het kalf maken het beide goed.

“Ondanks dat er op het Dolfinarium al vele malen een bevalling van een dolfijn heeft plaatsgevonden, blijft het een spannende en indrukwekkende gebeurtenis. Een pas geboren kalf is heel erg kwetsbaar. De gehele zwangerschap en geboorte is dan ook goed in de gaten gehouden door verzorgers en dierenartsen”, aldus Jurriën Wouters van het Dolfinarium.

Dolfijn Skinny overleden

 

 

De 55-jarige dolfijn Skinny is vanochtend in het Dolfinarium Harderwijk overleden. Ze is ingeslapen nadat haar verzorgers een kwaadaardige tumor bij haar ontdekten.

Jurriën Wouters, manager van de verzorgers: „Dit is superzwaar. Het voelt alsof een familielid wegvalt. We zijn geschrokken, ook al is de kans dat dit gebeurt op deze leeftijd groot.” Zaterdag nog vierde de hoogbejaarde dolfijn nog haar 55ste verjaardag.

Mensendokter redt dolfijn

De Nijmeegse arts-microbioloog Paul Verweij redde het leven van dolfijn Liya, terwijl de mensendokter nooit eerder een dolfijn had behandeld.

Het dier op haar beurt heeft de wetenschap op nieuwe ideeën gebracht in de strijd tegen resistente schimmels.