Jaar 2016

Dolfinarium ontving 586.300 bezoekers in 2016

Het Dolfinarium behaalde dit seizoen een totaal van 586.300 bezoekers, aldus woordvoerder Taco Rietveld. Dat aantal is lager dan vorig jaar, vooral het slechte weer in het voorjaar spelen daarbij een rol. Andere parken zouden hier ook last van gehad hebben aldus Rietveld.

Ondanks de nieuwe zeeleeuwenshow ‘Avontureneiland en het magische amulet’ en een High Dive show behaalde het park bijna 60.000 bezoekers minder dan vorig jaar. Voor volgend seizoen staat de opening een groot waterpark gepland, gesitueerd achter de dolfijnendelta.

Dolfijnen verhuisd naar Portugal


Tuimelaardolfijnen Naomi uit het Dolfinarium en Arnie uit Tiergarten Nürnberg zijn verhuisd naar Portugal. Dit is een onderdeel van meerdere onderlinge uitwisselingen tussen dierenparken in Europa.

De dieren vertrokken op 14 november 2016 per vliegtuig naar Portugal. Daar arriveerden ze in de late namiddag. De dolfijnen zijn getransporteerd in een hangmat, die in een met water gevulde container was bevestigd. Het transport werd begeleid door een ervaren dierenarts en verzorgers uit zowel Portugal, Nürnberg en Harderwijk.

Dolfinarium verplaatst ingang

Het Dolfinarium zal haar ingang in de nabije toekomst verplaatsen. Hierover tekende het park en de gemeente Harderwijk vandaag een convenant. Daarbij zijn ook afspraken gemaakt over het vervallen van een vergoeding voor parkeerbegeleiding en bezoekerstransport, de inrichting en plaats van het busstation en het mogelijk maken van een waterspeelparadijs op het terrein van het Dolfinarium. 

In de komende drie jaar worden de veranderingen doorgevoerd. 

Weekend van de Wetenschap in het Dolfinarium

Het eerste weekend van oktober is het Weekend van de Wetenschap. Bij het Dolfinarium kan je op zaterdag 1 oktober meer leren over het gedrag van zeezoogdieren.

Op het Dolfinarium worden dagelijks onderzoeken uitgevoerd, maar wat houden deze onderzoeken nu precies in? Wat voor soort onderzoeken worden er uitgevoerd?