Jubileumboek Dolfinarium vanaf 9 juli te koop

jubiboek

Vanaf 9 juli zal het boek Vijftig jaar Dolfinarium te koop zijn in het Dolfinarium en boekhandels in Harderwijk. Op zaterdag 18 juli wordt het boek officieel gepresenteerd in Bibliotheek Noordwest Veluwe in Harderwijk.

Op 8 juli 2015 bestaat het Dolfinarium in Harderwijk vijftig jaar, een prachtige gelegenheid voor een jubileumboek vond ook Maria Baron, die jarenlang aan het Dolfinarium was verbonden en een omvangrijk archief heeft bijgehouden. Alle folders, kaartjes en stukken in de krant zijn bewaard en ingeplakt en zodoende is een enorme database ontstaan.

Dit archief vormde de basis voor het boek Vijftig jaar Dolfinarium, dat door Theo Bakker is samengesteld en geschreven. Vijftig jaar Dolfinarium laat in beeld en tekst het begin en de ontwikkeling zien van dit zeezoogdierenpark en geeft een beeld van de bijzondere bewoners. Wie kent nog Igor, Natasja en de orka Gudrun, en de bijzondere dolfijnen Moby Dick en Skinny? Vijftig jaar geschiedenis kent ‘ups en downs’ die allemaal in dit boek zijn beschreven. Aandacht is er voor de opvang van zeezoogdieren SOS Dolfijn en Stichting Sam. Ook medewerkers die al jarenlang aan het Dolfinarium zijn verbonden komen aan het woord over hun werk bij dit bijzondere bedrijf.

Vijftig jaar Dolfinarium bevat uniek fotomateriaal en dit boek is natuurlijk een musthave voor liefhebbers van de geschiedenis van Harderwijk. Vijftig jaar Dolfinarium wordt uitgegeven door de Harderwijk Reeks en is gedrukt bij Drukkerij Wedding. Het boek kost €14,95 en is vanaf 9 juli te koop bij de boekhandels, het Stadsmuseum en natuurlijk bij het Dolfinarium zelf.

Theo Bakker presenteert het boek op zaterdag 18 juli in Bibliotheek Harderwijk. Deze presentatie begint om 11.00 uur en de toegang is gratis. Direct na de presentatie kunt u het boek ook bij de schrijver kopen en laten signeren.