Jaar 2015

Geld nodig voor opvang en redding van bruinvissen en dolfijnen‏

Stichting SOS Dolfijn, voornamelijk bekend door de opvang van kleine walvisachtigen zoals bruinvissen, is dringend op zoek naar mensen en bedrijven die het werk willen ondersteunen.

De organisatie is volledig afhankelijk van sponsoring, donaties en andere giften. De afgelopen jaren zijn inkomsten door donateurs achter gebleven en ook zijn sponsorbijdragen verminderd. Om het werk de komende jaren voort te kunnen zetten, is SOS Dolfijn op zoek naar financiële middelen.

Dolfinarium loopt geen gevaar tot sluiten

Het is vrijwel uitgesloten dat het Dolfinarium in Harderwijk ooit de deuren moet sluiten. Dat is de verwachting van hoofdverzorger Jan Mosterd van het zeezoogdierenpark.  

Bovendien betekent sluiting volgens hem ook niet dat de dolfijnen worden uitgezet in de natuur. "Dat is geen optie, want dat overleven ze simpelweg niet."

Verhaallijn nieuwe zeeleeuwenshow bekend

nwzeeshow

Het Dolfinarium maakte doormiddel van een nieuwsbrief de verhaallijn van de nieuwe zeeleeuwenshow bekend. De show zal te zien zijn vanaf zomer 2016.

Hoofdpersonen in de voorstelling zullen scheepsleerling Robin en eilandbewoner Marijn zijn. Wanneer Robin aanspoelt op een mysterieus eiland begint het avondtuur. Samen met de Californische zeeleeuwen gaan zij op zoek naar een kostbare schat.

Dolfinarium mediapartner film ‘Holland – Natuur in de Delta’

Natuur in de Delta is een (her)ontdekking van Nederland; een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen.

Het is een film die ons als nooit tevoren de dynamiek en de veerkracht van het land waarin wij leven zal tonen.