Jaar 2014

Dolfinarium in Spaanse handen

 

 

Het Dolfinarium in Harderwijk wordt overgenomen door het Spaanse bedrijf Aspro Ocio.

Het zeedierenpark is sinds 2001 eigendom van het Franse bedrijf Compagnie des Alpes dat om strategische redenen een koper zocht. Het Franse bedrijf blijft wel eigenaar van Walibi Holland.

Nieuwe eigenaar Dolfinarium is Spaanse groep Aspro

De onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase, zei directeur Marten Foppen van het zeedierenpark woensdag.

Het dolfinarium is sinds 2001 in handen van de Franse onderneming Compagnie des Alpes. Die heeft het volgens Foppen om strategische redenen in de etalage gezet. De Fransen blijven wel eigenaar van attractiepark Walibi Holland in Biddinghuizen.

350 ouderen genieten van sinterklaasfeest in het Dolfinarium

Niet de kinderen, maar juist ouderen genoten vanochtend van een groots sinterklaasfeest en meezingfestijn in het Dolfinarium op uitnodiging van de Harderwieker Sienterkloas Stichting.

    
De klanken van de bekendste sinterklaasliedjes, gezongen door ruim 350 ouderen, galmden vanochtend door het DolfijndoMijn ter verwelkoming van Sinterklaas en zijn pieten. Daarna genoten zij allemaal samen van een spetterende voorstelling met dolfijnen.

Dolfinarium vernieuwd zeeleeuwentheater

Nadat begin 2013 de Koepel in het Dolfinarium in Harderwijk ingrijpend is verbouwd, is het nu de beurt aan het het Zeeleeuwentheater.

De accommodatie wordt volledig overkapt, waardoor de show een binnenvoorstelling wordt. Op dit moment is alleen de tribune overkapt.

 

Dolfinarium viert feest met abonnementhouders

Het Dolfinarium viert in volgend jaar haar 50 jarig bestaan en biedt daarom haar abonnementen aan voor slechts € 50,- per stuk. Met een abonnement is het park het hele seizoen te bezoeken en ontvangen abonnementhouders daarnaast korting binnen het park en bij andere parken. 

Bruinvissen hebben last van ‘lawaai’ in zee

Zowel in het Dolfinarium Harderwijk als bij Ecomare op Texel is de afgelopen maanden uitgebreid gehooronderzoek gedaan bij bruinvissen.

Het onderzoek geeft antwoord op de vraag hoe sterk de invloed is van scheepvaartgeluid op het gehoor van deze tandwalvis.

Eindbedrag Goede Doelen maand: € 14.814,-

 

Het Dolfinarium in Harderwijk sloot dit jaar met 13 Goede Doelen een overeenkomst voor een bijzondere samenwerking.

Hoogtepunt was de maand september die ook wel bekend staat als de Goede Doelen maand.

September Goede Doelen maand in het Dolfinarium

 

 

Ambassadeurs van 13 goede doelen openden vandaag met Dolfinariumdirecteur Marten Foppen de Goede Doelen maand.

Het Dolfinarium en de Goede Doelen zijn een samenwerking aangegaan waarbij sponsoren, donateurs en vrienden van de Goede Doelen in september het zeezoogdierenpark kunnen bezoeken voor € 15,- (kassaprijs € 27,50). Voor elk verkocht kaartje doneert het Dolfinarium een bedrag van € 2,50 aan dit Goede Doel.

Babydolfijn vernoemd naar wenskind

Verzorgers waren het unaniem eens over deze naam voor de babydolfijn.

Het kleintje wordt vernoemd naar wenskind Indy die via Make-A-Wish Nederland in juni van dit jaar dolfijnen van heel dichtbij mocht ontmoeten en zo haar droomwens in vervulling liet gaan. 

Babydolfijn is een meisje

Het babydolfijntje dat donderdag in Dolfinarium Harderwijk werd geboren is een meisje. Het kleintje dat middels een hoofdbevalling ter wereld kwam, maakt het vooralsnog goed.

Ze heeft gezoogd en maakt een alerte en stabiele indruk. Voor de naam schakelt het Dolfinarium de hulp in van het Nederlandse publiek.