Dolfinarium verbouwt walrussenverblijf

wwal verbouwingHet Dolfinarium verbouwt momenteel haar walrussenverblijf. Het beton in het bassin wordt vervangen naarmate het in de jaren is gaan slijten. Regelmatig en kwalitatief onderhoud aan de vele gebouwen en bassins is niet de minst belangrijke succesfactor. Een ondernemer uit Hoogeveen, Willem Scheper (61 jaar), speelt daarin een sleutelrol.

 

Schepers bedrijf Bouwchemie Noord heeft er nu voor de tweede keer binnen een jaar een grote order binnengesleept. Betonspecialisten zijn op dit moment bezig het 300 vierkante meter grote walrussenverblijf een nieuw gezicht te geven. Alle dagen van de week, ook in het weekend, werken ze aan een nieuwe rotspartij, met een bovenlaag van 5 tot 7 centimeter spuitbeton.

"Het zijn zware jongens hè, die walrussen", merkt Scheper droog op. De afgelopen week is met vereende krachten de bestaande rotspartij gestript, goed voor zes containers met puin. In het vroege voorjaar rondde Bouwchemie Noord in het Dolfinarium al de renovatie van het grote koepelgebouw af. Met elk van beide orders is een slordige half miljoen euro gemoeid.

Bron: Dagblad van het Noorden