Dolfinarium bereidt zich voor op verbouwingswinter

Ter voorbereiding zijn er hekken geplaatst welke geopend kunnen worden waardoor de dieren dit gedeelte van de Odiezee in kunnen zwemmen. Verder wordt het zand wat hier op de bodem ligt verwijderd.
De diklipharders, een vissoort welke in de Odiezee leeft, zullen deze winter in de Krabbenkust verblijven. Ook zullen de Californische zeeleeuwen verhuizen naar het Zeeleeuwentheater. Volgend jaar zullen de zeeleeuwen weer terugkeren naar de Odiezee.

Noordzeegebied
Het nieuwe Noordzeegebied zal pas volgend jaar openen. Inmiddels zijn de aquaria geplaatst en is men bezig met de afwerking van het nieuwe gebied dat aansluit op het al bestaande Roggenrif.

Nieuwe dolfijnenshow
Na de verbouwing van het DolfijndoMijn zal ook een nieuwe dolfijnenshow gelanceerd worden. Naast het dak zal ook het gehele decor vernieuwd worden. Veel kan er nog niet over gezegd worden aldus woordvoerder Sietze Hess, de nieuwe show zal een mooie dolfijnenshow worden maar er zit óók een “groene boodschap” in. Over de naam van de nieuwe show is men nog in beraad.

Park
Naast de nieuwbouw en verbouwingen zal het park ook een lik verf krijgen en zullen op diverse plekken reparaties worden uitgevoerd.

Voor meer informatie over de toekomstplannen van het Dolfinarium kijk op de pagina ''Toekomstplannen''.