Jaar 2012

Dolfinarium: belang dier altijd voor stemmingmakerij

De dierenartsen verbonden aan het Dolfinarium en stichting SOS Dolfijn die vrijdagavond in opdracht van het ministerie van Economische Zaken, de Bultrug op De Razende Bol een slaapmiddel gaven om het dier uit z’n lijden te verlossen, zijn zeer verbolgen over de leugens die door Lenie ’t Hart (Zeehondencrèche) en Marianne Thieme (PvDD) verspreidt zijn. ”Onze dierenartsen kiezen altijd voor wat het beste is voor het dier en laten zich niet leiden door stemmingmakerij,” reageert Marten Foppen, directeur van het Dolfinarium. “Onze dierenartsen, waarvan één ook zeezoogdierenbioloog is, beschikken over meer dan 40 jaar kennis en onderzoek omtrent zeezoogdieren en strandingen.”

Dierenartsen Dolfinarium brengen slaapmiddel toe bij bultrug

Vrijdagavond hebben twee dierenartsen, verbonden aan het Dolfinarium en stichting SOS Dolfijn, de bultrug op De Razende Bol een slaapmiddel toegediend. Het ministerie verzocht vrijdagmiddag om de toestand van het dier vast te stellen.

 

De gezondheidstoestand van de bultrug bleek dusdanig slecht dat, met instemming van alle betrokkenen, is overgegaan tot deze actie. De dierenartsen hebben teruggerapporteerd aan het ministerie.

Orka Morgan niet onrechtmatig naar Tenerife verhuisd

Het besluit van staatssecretaris Henk Bleker om orka Morgan naar het Loro Parque op Tenerife te verhuizen was terecht, dat besliste een rechter vandaag.

Tegenstanders verenigd in de Orka Coalitie spanden een rechtszaak aan tegen het besluit en wouden dat Morgan vrijgelaten zou worden. Tien aanhangers van de Orka Coalitie waren aanwezig bij de uitspraak en barstten in huilen uit.

Zwangere bruinvissen opgevangen door SOS Dolfijn

HARDERWIJK – De afgelopen weken zijn twee levende bruinvissen die drachtig blijken te zijn aangespoeld op de Nederlandse kust. Stichting SOS Dolfijn, een opvangcentrum voor gestrande dolfijnachtigen, heeft de dieren opgevangen en spreekt van een unieke en spannende situatie. Waardoor de bruinvissen in de problemen zijn geraakt is niet geheel duidelijk.

Het jong van bruinvis Desiree heeft het helaas niet gered. Haar lichaam heeft de foetus afgestoten.

Beide dieren werden gevonden onder winterse en stormachtige omstandigheden en worden momenteel behandeld voor verschillende gezondheidsproblemen.