Witsnuitdolfijn opgevangen door SOS Dolfijn

De dolfijn is door de dierenambulance overgedragen aan medewerkers van SOS Dolfijn. Totdat SOS Dolfijn arriveerde werd de dolfijn verzorgd op het strand en goed in de gaten gehouden.
Rond zes uur, eind van middag, arriveerde de ambulance bij het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn te Harderwijk.
Hier stond een team gereed van medewerkers, vrijwilligers en de dierenarts.
De witsnuitdolfijn is onderzocht. Vervolgens is het dier in één van de bassins geplaats. Daar wordt de dolfijn continu begeleid in het water.

De witsnuitdolfijn geeft soms aan zelf te willen zwemmen. Wanneer dit even te vermoeiend is wordt zij ondersteund in het water.

Een bijzondere dag.
Want deze jonge, vrouwelijke, witsnuitdolfijn is de tweede witsnuitdolfijn welke dit jaar in het opvangcentrum is opgevangen.
Eerder dit jaar strandde op Ameland witsnuitdolfijn Robbie.
Witsnuitdolfijn Robbie was de eerste witsnuitdolfijn sinds ruim tien jaar welke arriveerde in het opvangcentrum. Inmiddels is Robbie bijna helemaal hersteld en kan hij hopelijk snel terug naar zee.

Hoe het met de vrouwelijk witsnuitdolfijn Emma, zoals haar verzorgers haar hebben genoemd, verder gaat, moet de komende uren en dagen uitwijzen. Bij iedere nieuwe strander zijn de eerste dagen kritiek en moet blijken wat de dieren mankeert. Emma krijgt nu antibiotica en voeding om zo aan te sterken.