Documentaire orka Morgan in de maakt


De documentaire begint met de redding van de orka, op 23 juni 2010. Medewerkers van het Dolfinarium hebben het dier uit de Waddenzee gehaald en dat op beeld vastgelegd. "De film bestaat uit een combinatie van beelden die door onszelf zijn geschoten en materiaal dat de afgelopen maanden is verzameld door de mensen van Bluedrop. Zij zijn begin dit jaar begonnen en hebben sindsdien alle cruciale momenten rond Morgan vastgelegd, zoals het bezoek van staatssecretaris Bleker aan het Dolfinarium en de rechtszaken."

Ook de Orka Coalitie maakt zijn opwachting in de film. "Dat hebben we bewust gedaan. Je kunt ervan vinden wat je wilt, maar de leden van de Coalitie zijn altijd nauw betrokken geweest bij Morgan. Wij vonden het daarom niet meer dan logisch om de Orka Coalitie op te nemen in de documentaire."

Over de lengte en de distributie, durft Van Plateringen nog weinig te zeggen. "Bluedrop is nog druk bezig met filmen, dus ik heb werkelijk geen idee hoe lang de film wordt. Ook weten we nog niet wat we ermee gaan doen.

Bron: De Stentor