Morgan onderweg naar Tenerife

Rond 05.00 uur werd een begin gemaakt met het leegpompen van het bassin van Morgan. Dit duurde ruim twee uur, waarna de jonge orka rond 07.30 uur, liggend in een hangmat, uit het bassin werd getild. Vervolgens is Morgan voorzichtig en in het bijzijn van haar verzorgers in een met water gevulde blauwe box getild.

Rond 09.30 uur is de vrachtwagen vertrokken richting Schiphol. Haar verzorgers zijn gedurende het hele transport dicht bij Morgan in de buurt, evenals twee dierenartsen.
Het vliegtuig zal later vandaag landen op Tenerife waarna zij aan het begin van de avond zal aankomen in haar nieuwe verblijf, Orca Ocean in het Spaanse dierenpark Loro Parque. Daar wacht haar adoptiefamilie op haar.

Om een orka te kunnen vervoeren is een zeer gedetailleerd draaiboek en veel expertise nodig. In totaal zijn er ongeveer 50 mensen direct of indirect betrokken bij het transport van Morgan van het Dolfinarium naar Schiphol. Daarbij moet naast verzorgers worden gedacht aan dierenartsen, transporteurs en specialisten op het gebied van dierverhuizingen door de lucht.

Morgan krijgt in Loro Parque een verblijf dat 50x groter is dan haar tijdelijke verblijf in het Dolfinarium. Daarnaast krijgt zij vijf andere orka’s met wie ze samen kan leven.

Orka Morgan heeft in totaal 17 maanden in het Dolfinarium doorgebracht.

Voor foto's van de verhuizing klik hier.