Jaar 2011

Deel opbrengst Frans Bauer shows naar Serious Request

Harderwijk – Frans Bauer treedt volgende week vijf dagen op bij de dolfijnen in het Dolfinarium. Dit vergt nogal wat voorbereiding en daarom is de zanger deze week druk aan het oefenen.

Serious Request
Overigens stort het Dolfinarium van elke online aangeschafte combiticket ter waarde van € 35,- een bedrag van € 10,- aan Serious Request.

Bruinvis Bjorne overleden

Helaas heeft bruinvis Bjorne het niet gered. De bruinvis welke afgelopen donderdag strande op Texel en sindsdien verzorgd werd in het opvangcentrum van SOS Dolfijn is afgelopen nacht overleden.

Bjorne kwam ernstig uitgedroogd donderdagmiddag 15 december aan in Harderwijk. Er werd een behandelplan opgesteld. Bjorne kreeg eerst vocht toegediend met medicatie. Later werd daar vis aan toegevoegd.

Dolfinariumweb schenkt kerstcadeau aan SOS Dolfijn

HARDERWIJK – Stichting SOS Dolfijn heeft zondag 18 december een mooi kerstcadeau ontvangen van Dolfinariumweb in de vorm van een cheque ter waarde van ruim 400 euro.

Een heel jaar lang hebben de leden van Dolfinariumweb een inzamelingsactie gehouden voor Stichting SOS Dolfijn. Op diverse wijzen werd geld ingezameld. Zo was er bijvoorbeeld een online veiling waar geïnteresseerden konden bieden op collectoritems van het Dolfinarium.

Bruinvis Bjorne opgevangen door SOS Dolfijn

Rond 13.00 uur op 15 december gaat de pieper bij SOS Dolfijn. Er is een levende bruinvis gevonden op het strand van Texel. Salko de Wolf, medewerker bij Ecomare, was onderweg om een dode bruinvis van het strand te halen. Op het strand aangekomen zag hij plots een levende bruinvis in de branding.

Opgevangen witsnuitdolfijn Robbie overleden

Maandagmiddag is de witsnuitdolfijn Robbie overleden. Het dier werd in juni dit jaar gevonden op het strand van Ameland en is de afgelopen maanden verzorgd in het opvangcentrum van SOS Dolfijn. De reden van overlijden is nog niet bekend en sectie en verdere onderzoeken zullen wellicht meer duidelijkheid geven.

Het overlijden van Robbie komt hard aan bij de medewerkers en vrijwilliger van SOS Dolfijn. Tijdens de eerste weken is dag en nacht gezorgd voor het dier en ook de afgelopen maanden is er alles aan gedaan om de dolfijn weer helemaal beter te krijgen.

Opgevangen witsnuitdolfijn overleden

De jonge witsnuitdolfijn die gisteren levend op het strand bij Den Helder is gevonden is vanochtend in het opvangcentrum van Stichting SOS Dolfijn overleden. Door de slechte gezondheidssituatie en de minimale kans op terugkeer naar de natuur is besloten om de kleine dolfijn in te laten slapen.

Witsnuitdolfijn opgevangen door SOS Dolfijn

Aan het begin van de middag vond een wandelaar op het strand van Den Helder een wel heel bijzonder dier. De wandelaar, liep met zijn hond langs het stormachtige strand en zag daar een dolfijn liggen. Dankzij hulp van de Dierenambulance Den Helder werd SOS Dolfijn ingelicht.

Toen om één uur de melding binnenkwam, is onmiddelijk een team van SOS Dolfijn naar Den Helder vertrokken met de speciale dolfijnambulance. In eerste instantie was de melding een levend gestrande bruinvis. Bij aankomst werd duidelijk dat het om een jonge witsnuitdolfijn ging.

Documentaire orka Morgan in de maakt

TENERIFE - Er komt een documentaire over orka Morgan. De film wordt begin volgend jaar uitgebracht. Het Dolfinarium in Harderwijk heeft productiemaatschappij Bluedrop opdracht gegeven het wel en wee van de jonge orka vast te leggen.

Het idee om de episode-Morgan te documenteren, ontstond al vrij snel nadat het dier was opgevangen in Harderwijk. "We hadden natuurlijk al vlug door dat er iets heel bijzonders aan de gang was. In de 46-jarige geschiedenis van het Dolfinarium is het immers nooit eerder voorgekomen dat een orka is gered, opgelapt en uiteindelijk is getransporteerd naar een ander zeedierenpark. Dit is een gebeurtenis die het park zich over vijftig jaar nog steeds herinnert."

Orka Morgan aangekomen in Loro Parque, Tenerife

HARDERWIJK - Orka Morgan is dinsdag aan het eind van de middag aangekomen op het Canarische eiland Tenerife. Volgens een woordvoerder van Dolfinarium Harderwijk heeft het zeedier de vlucht vanuit Nederland goed doorstaan.

"Morgan is heel rustig gebleven. Had geen last van stress. Het is allemaal voorbeeldig verlopen", aldus de zegsman, die meevloog. De eerste berichten uit zeeaquarium Loro Parque zijn positief. "Morgan zwemt inmiddels al rond en heeft haar eerste visje inmiddels achter de kiezen", vertelt woordvoerder Bert van Plateringen. "Vooral dat laatste is een zeer goed teken. Dat betekent namelijk dat Morgan zich op haar gemak voelt."

Morgan onderweg naar Tenerife

HARDERWIJK – Orka Morgan heeft het Dolfinarium en Nederland verlaten. Onder politie begeleiding is Morgan vanochtend vanuit het Dolfinarium vervoerd naar Schiphol, waar zij rond 13.00 uur is vertrokken naar Tenerife.

Het Dolfinarium is zeer tevreden over het verloop van het transport dat in de afgelopen dagen tot in de kleinste details is voorbereid. “Het hoofdstuk Morgan kan vanaf vandaag worden toegevoegd aan de rijke historie van het Dolfinarium. Al blijven we ons natuurlijk voor altijd verbonden voelen aan haar,” aldus directeur Marten Foppen.