Nieuwsarchief - Jaar 2009

Dolfijn Molly bevallen van jong

In de Odiezee van het Dolfinarium is vanochtend in alle vroegte een babydolfijn geboren. Moederdolfijn Molly is bevallen van een kerngezond meisje. Het jong van Molly is de derde babydolfijn die dit jaar is geboren. Alle baby’s zwemmen met hun moeders in de Odiezee en zijn zichtbaar voor het publiek.Verzin een naam voor het jonge meisje
Op www.kraamkamer.nl kun je nu stemmen op de leukste naam voor onze jongste aanwinst. Natuurlijk mag je zelf ook een mooie naam opgeven. Verder kun je een filmpje uploaden om Molly en haar baby te feliciteren. Ook kun je hier terecht voor mooie foto’s en filmpjes van de Molly en haar pasgeboren jong en alle andere baby’s.

Snelle bevalling
Om half zeven vanmorgen, in alle vroegte, zagen de nachtwakers van het Dolfinarium ineens een babydolfijn naast Molly zwemmen! Nadat ze voor de zekerheid nog een keertje alle babydolfijnen hadden geteld was het zeker: Er zwemmen drie babydolfijnen, Molly is bevallen!. Nog geen drie kwartier eerder waren de nachtwakers langs geweest en was er niets bijzonders te zien. De bevalling is zeer waarschijnlijk erg snel gegaan. Toen de trainers arriveerden, zwommen Molly en haar jong rustig rond. Trainer Paul vertelt: “Toen ik Molly zag zwemmen viel het me meteen op dat ze een enorme ‘flubberbuik’ had. Molly was tijdens haar zwangerschap erg dik en dat was nu duidelijk te zien. Het staartje van de babydolfijn was erg slap, dit kan komen omdat de bevalling zo snel is gegaan. En, ik was meteen verliefd op de mooie ogen van de baby!”.

Moeder
Moeder Molly is inmiddels 32 jaar oud en een ervaren moeder. In 2001 is Amtan geboren, hij is verhuisd naar Planèt Sauvage, een zusterpark in Frankrijk. Molly had het de laatste dagen erg zwaar, ze dobberde veel en was erg dik. De dag voor de geboorte is de temperatuur nog opgenomen en deze was gedaald naar 36.1 (normaal 37 graden). Dit was al een aanwijzing dat de bevalling niet lang meer op zich liet wachten. Tot grote verrassing van iedereen binnen het Dolfinarium duurde de bevalling ongeveer een half uur waardoor niemand van de verzorgers aanwezig is geweest.

Vader?
De vader is nog onbekend, deze kan later door middel van DNA-testen op de nageboorte, bepaald worden. De mannen die in aanmerking komen voor het vaderschap zijn Smarty, Prince of Kuluta, zij zwommen tijdens de paartijd in de Odiezee.

Bijzondere Dromen bij Dolfijnen
Tijdens de bevalling sliepen er 25 kinderen in de OnderOdiezee die deelnamen aan het programma Dromen bij Dolfijnen. “Het was bijzonder dat de kinderen allemaal op tijd sliepen, zij hadden al een drukke dag achter de rug. We hebben van de bevalling helemaal niets gemerkt”, vertelt de verbaasde Rosanna, begeleidster van het programma. “Vanmorgen kwam trainster Mariska vertellen dat Molly een baby had gekregen, ik moest even baby’s tellen om het zeker te weten. Nadat we de kinderen wakker gemaakt hadden bleven zij muisstil kijken. De kinderen waren duidelijk onder de indruk, een aantal bedachten meteen namen voor de nieuwe baby. Ik ben nog steeds beduusd’.