Nieuwsarchief - Jaar 2009

Standpunt Dolfinarium over film 'The Cove'

Naar aanleiding van de première van de documentaire The Cove neemt het Dolfinarium het volgende standpunt in:
Het Dolfinarium veroordeelt de Japanse drijfvisserij en de onmenselijke slachting van dolfijnen. Wij zijn van mening dat deze historisch gegroeide activiteiten per direct dienen te stoppen. In die zin hopen wij dat The Cove een bijdrage levert aan dit gezamenlijke doel.

Het Dolfinarium en leden van de internationale brancheorganisaties ondersteunen niet, betalen niet en/of halen geen dieren uit de Japanse drijfvisserij.

Het Dolfinarium is het niet eens met de sluiting van Dolfinaria als oplossing voor de Japanse drijfjachten. Internationale Dolfinaria ondersteunen, nemen deel aan en verzorgen middelen voor wetenschappelijke studies en projecten die bijdragen aan de bescherming van zeezoogdieren in het wild en het behoud van de soorten.

Wij zijn van mening dat het educatieve belang van parken een essentiële bijdrage levert aan de bewustwording van zeezoogdieren, hun natuurlijke omgeving en hun bedreigingen bij het grote publiek.

Bovenstaande uitspraken worden onderschreven door de internationale en Europese brancheorganisaties waarvan het Dolfinarium lid is.