Nieuwsarchief - Jaar 2009

Bruinvis Jerry uitgezet

Na een verblijf van ongeveer een half jaar in het opvangcentrum van SOS Dolfijn is bruinvis Jerry vrijdag 30 oktober terug gebracht naar de noordzee. De uitzet verliep zeer voorspoedig en Jerry was erg rustig gedurende het transport.

 

Jerry is de derde bruinvis die die jaar is uitgezet. Om hem goed op het transport voor te bereiden heeft het dier de afgelopen weken geoefend om rustig in een hangmat te liggen. De dolfijnenambulance van SOS Dolfijn heeft Jerry naar Lauwersoog gebracht. Hier ging te reis verder op "de Krukel", een schip van het ministerie van LNV. Op ongeveer 7 mijl boven Ameland is de bruinvis terug geplaatst in zee. Jerry zwom nog een aantal rondjes langs de boot, voordat hij uit het zicht verdween.

Eén van de verzorgers tijdens deze reis terug naar zee was de Naomi, Kinderdierekteur van het Dolfinarium. Zij zet zich in voor Stichting SOS DOlfijn. Ook voor Naomi was het een bijzondere dag en ze bleek een waardevolle hulp voor de medewerkers en vrijwilligers die het transport verzorgden. Voor iedereen was ook deze uitzet weer een kroon op het werk van de afgelopen periode.