Jaar 2009

Banenmarkt in het Dolfinarium

HARDERWIJK - Het Dolfinarium is op zoek naar ruim 200 nieuwe medewerkers voor het aankomende seizoen. Daarom houdt het park op zaterdag 9 januari 2010 een banenmarkt.

Nieuwe directeur voor het Dolfinarium

HARDERWIJK - Een jongensdroom die werkelijkheid wordt. Met ingang van vandaag is Marten Foppen (34) uit Ermelo de nieuwe general-manager van het Dolfinarium in Harderwijk. Als opvolger van Frankwin van Beers die is vertrokken als algemeen-directeur naar welnesscentrum Zwaluwhoeve in Hierden.

Foppen is trotse vader van twee kinderen en heeft naast het Dolfinarium een passie voor voetbal. Al op zijn vijftiende is hij begonnen met werken in het Dolfinarium in het magazijn en de horeca.

Dolfinarium onderzoekt sonar bij dolfijnen

Harderwijk – Het Dolfinarium in Harderwijk is in samenwerking met een groep Engelse wetenschappers een onderzoek gestart naar een nieuwe methode om dolfijnen weg te houden uit visnetten. 
De reden hiervoor is dat er ieder jaar zo’n 300.000 walvisachtigen, waar dolfijnen onder vallen, verstrikt raken in visnetten. Al jaren wordt er onderzoek gedaan naar het voorkomen van bijvangsten in visnetten.

Standpunt Dolfinarium over film 'The Cove'

Naar aanleiding van de première van de documentaire The Cove neemt het Dolfinarium het volgende standpunt in:
Het Dolfinarium veroordeelt de Japanse drijfvisserij en de onmenselijke slachting van dolfijnen. Wij zijn van mening dat deze historisch gegroeide activiteiten per direct dienen te stoppen. In die zin hopen wij dat The Cove een bijdrage levert aan dit gezamenlijke doel.

Het Dolfinarium en leden van de internationale brancheorganisaties ondersteunen niet, betalen niet en/of halen geen dieren uit de Japanse drijfvisserij.

Bruinvis Jerry uitgezet

Na een verblijf van ongeveer een half jaar in het opvangcentrum van SOS Dolfijn is bruinvis Jerry vrijdag 30 oktober terug gebracht naar de noordzee. De uitzet verliep zeer voorspoedig en Jerry was erg rustig gedurende het transport.

Bliksembezoek van Piet Diego in het Dolfinarium

HARDERWIJK – Terwijl er in Spanje druk wordt gewerkt aan het komende Sinterklaasfeest kreeg het Dolfinarium deze week al bliksembezoek van Coole Piet Diego. Hij was speciaal overgekomen om de clip voor zijn nieuwe single ‘De Verdwenen Pakjes’ op te nemen. 

Verhuizing dolfijn Beachie

HARDERWIJK - In de ochtend van 18 september, in alle vroegte, is dolfijn Beachie verhuisd van het Dolfinarium in Harderwijk naar het Boudewijn Seapark in Brugge. Het transport per vrachtwagen is goed en rustig verlopen en inmiddels zwemt Beachie in zijn nieuwe onderkomen tussen de Belgische dolfijnen.

Rond 13.00 uur is Beachie aangekomen in Brugge. Beachie heeft zijn eerste vis gegeten zal de komende dagen zijn nieuwe verblijf gaan ontdekken.

Dolfijn Molly bevallen van jong

In de Odiezee van het Dolfinarium is vanochtend in alle vroegte een babydolfijn geboren. Moederdolfijn Molly is bevallen van een kerngezond meisje. Het jong van Molly is de derde babydolfijn die dit jaar is geboren. Alle baby’s zwemmen met hun moeders in de Odiezee en zijn zichtbaar voor het publiek.

Dolfijn Rif geboren

HARDERWIJK – De kraamkamer van het Dolfinarium is deze week goed gevuld geraakt. Afgelopen vrijdag werd het park verblijdt met de geboorte van Rif, de kerngezonde zoon van moeder Lucy. Bezoekers van het Dolfinarium waren getuige van de geboorte.

Opnieuw een Stellerzeeleeuw geboren

HARDERWIJK – Moeder Olympia is dinsdag 30 juni bevallen van een kerngezonde jongen. Hij heet Fox. Het was een snelle bevalling. Nadat de vliezen waren gebroken was de kleine zeeleeuw binnen een kwartier geboren.

Vlak na de geboorte zijn Olympia en Fox in een ander deel van het verblijf gezet. Dit is gedaan om moeder en jong zoveel mogelijk rust te gunnen. Het is belangrijk dat Fox de eerste dagen goed zoogt. Het is van belang dat het dier zo min mogelijk afleiding heeft. Het is gebruikelijk dat het jonge dier binnen enkele dagen na de geboorte zijn eerste zwemles krijgt.