Verzorging

Nadat een gestrande walvisachtige van het strand is gehaald begint er een lang proces van herstellen en revalidatie. De dieren zijn vaak zo uitgeput en gestrest dat ze de eerste 24 uur niet zelfstandig kunnen zwemmen. De dieren worden dan in het water gedragen door medewerkers of vrijwilligers van SOS Dolfijn.

Ondertussen proberen de medewerkers van SOS Dolfijn er zo snel mogelijk achter te komen wat er mis is met het dier en met wat voor medicijnen het dier beter kan worden gemaakt.

Vaak zijn de dieren ondervoed of uitgedroogd. Daarom is het belangrijk om gelijk de juiste voeding aan de dieren te geven, zodat ze snel aan kunnen sterken en de medicijnen beter aanslaan. 
Als een dier niet in staat is vis te eten wordt er vispap voor de dieren gemaakt. Dit word via een slangetje (een zonde) bij het dier ingebracht.

Omdat de aangespoelde dieren vaak erg ziek zijn, en totaal uit hun dagelijkse ritme zijn kan het soms maanden duren voordat de dieren weer beter zijn en misschien kunnen worden uitgezet in de zee.